Niezale¿ne forum dla fascynatów dziejami Lezajska
Gienku , które¿ to takie rewelacyjne zdjêcie ? Je¿eli kto¶ mia³ okazjê obejrzeæ ten twór - '' Czy pamiêtasz Le¿ajsk z dawnych lat ...?'' ( pozdrawiam autora )'' z holu Biblioteki Publicznej w Le¿ajsku przy ul.Jaros³awskiej 1'' to na temat wystawy ''100 lat...'' nie powinien powiedzieæ z³ego s³owa.
https://www.facebook.com/muzeumziemilez … =3&theater Reszta..... szkoda ¿e to stulecie
Do tej wystawy udostêpnili¶my ok.20 zdjêæ z naszej kolekcji , czy który¶ z u¿ytkowników tego forum ( pomijaj±c Rafa³a )udostêpni³ wiêcej ?Czy¿by nie posiadali ¿adnych zbiorów ?Mo¿e funkcjonuj± na tym forum po to ¿eby korzystaæ z cudzych zasobów ( na zasadzie '' przy¶lij skany '').Nie mam pretensji do S³awka , który jak siê orientujê bardzo rzadko bywa w Le¿ajsku i byæ mo¿e nie móg³ niczego muzeum udostêpniæ.Aukcje internetowe przegl±damy z koleg± od 10-ciu lat i poza S³awkiem i Rafa³em z nikim z tego forum nie spotkali¶my siê w trakcie licytacji .Kupujcie wiêc , udostêpniajcie i czekajcie na krytykê.Pozdrawiam.
Ja nawet nie s³ysza³em, ¿e taka wystawa jest organizowana... zreszt± poza Ob.Serwerem i Rafa³em nikt siê chyba po prostu nie orientuje, jakie mam zbiory, wiêc w sumie nic dziwnego.
Zaproponowa³em niedawno panu dyrektorowi ma³y pokaz slajdów o I wojnie nad Sanem (wraz z komentarzem), ale na razie nic konkretnego nie ustalili¶my.
Ostatnio edytowany przez Ursi (2018-12-23 07:28:39)
A w³a¶nie ca³kiem niedawno co¶ znalaz³em w sieci , zestaw - 7 zdjêæ Le¿ajska , rzadko spotykane ujêcia .Oczywi¶cie zestaw kupi³em , a za to ¿e nie po¿a³owa³em '' grosza '' '' Niemiec '' przys³a³ wiêcej zdjêæ ni¿ pokazywa³ na aukcji.Ja mia³em trochê szczê¶cia a komu¶ niech ¿al co¶ ¶ciska.Pozdrawiam - ¿yczê wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
A teraz ciekawostka filmowa - Le¿ajsk na ta¶mie - parametry licznika -- 01:08:35 podajê linka do strony -- http://www.archiv-akh.de/filme?utf-8=%E2%9C%93&q=%235#1
01:08:40 Landser waschen sich am Dorfbrunnen, Bauernmarkt, Zivilbevölkerung, Kirche
£adna mi to wiejska studnia/fontanna
Ciekawe co to za lody jedli...
Ostatnio edytowany przez Ursi (2020-02-10 11:34:51)