Niezależne forum dla fascynatów dziejami Lezajska
Gienku , któreż to takie rewelacyjne zdjęcie ? Jeżeli ktoś miał okazję obejrzeć ten twór - '' Czy pamiętasz Leżajsk z dawnych lat ...?'' ( pozdrawiam autora )'' z holu Biblioteki Publicznej w Leżajsku przy ul.Jarosławskiej 1'' to na temat wystawy ''100 lat...'' nie powinien powiedzieć złego słowa.
https://www.facebook.com/muzeumziemilez … =3&theater Reszta..... szkoda że to stulecie
Do tej wystawy udostępniliśmy ok.20 zdjęć z naszej kolekcji , czy któryś z użytkowników tego forum ( pomijając Rafała )udostępnił więcej ?Czyżby nie posiadali żadnych zbiorów ?Może funkcjonują na tym forum po to żeby korzystać z cudzych zasobów ( na zasadzie '' przyślij skany '').Nie mam pretensji do Sławka , który jak się orientuję bardzo rzadko bywa w Leżajsku i być może nie mógł niczego muzeum udostępnić.Aukcje internetowe przeglądamy z kolegą od 10-ciu lat i poza Sławkiem i Rafałem z nikim z tego forum nie spotkaliśmy się w trakcie licytacji .Kupujcie więc , udostępniajcie i czekajcie na krytykę.Pozdrawiam.
Ja nawet nie słyszałem, że taka wystawa jest organizowana... zresztą poza Ob.Serwerem i Rafałem nikt się chyba po prostu nie orientuje, jakie mam zbiory, więc w sumie nic dziwnego.
Zaproponowałem niedawno panu dyrektorowi mały pokaz slajdów o I wojnie nad Sanem (wraz z komentarzem), ale na razie nic konkretnego nie ustaliliśmy.
Ostatnio edytowany przez Ursi (2018-12-23 07:28:39)
A właśnie całkiem niedawno coś znalazłem w sieci , zestaw - 7 zdjęć Leżajska , rzadko spotykane ujęcia .Oczywiście zestaw kupiłem , a za to że nie pożałowałem '' grosza '' '' Niemiec '' przysłał więcej zdjęć niż pokazywał na aukcji.Ja miałem trochę szczęścia a komuś niech żal coś ściska.Pozdrawiam - życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
A teraz ciekawostka filmowa - Leżajsk na taśmie - parametry licznika -- 01:08:35 podaję linka do strony -- http://www.archiv-akh.de/filme?utf-8=%E2%9C%93&q=%235#1
01:08:40 Landser waschen sich am Dorfbrunnen, Bauernmarkt, Zivilbevölkerung, Kirche
Ładna mi to wiejska studnia/fontanna
Ciekawe co to za lody jedli...
Ostatnio edytowany przez Ursi (2020-02-10 11:34:51)